zondag 2 oktober 2016

zondag 2 oktober relaxdagje bij Kissimmee





Vanochtend zijn we eens rustig begonnen met uit te slapen en voorzichtig op gang te komen. Het is immers zondag en de dag na onze eerste week van reizen door Florida.
Tegen 11uur waren we allebei op stoom en konden we plannen gaan maken voor vandaag. We wilden nl naar de Farmersmarket in Celebration. Een soort markt waar allerlei mensen hun zelfgemaakte spullen en zelfgekweekte groenten kunnen verkopen.
Natuurlijk waren we nog niet meteen klaar voor vertrek. Toen het dan eindelijk zover was, was het intussen 13u. En zelfs toen waren we niet meteen weg. Onze off line maps kende nl het hele Celebration niet, laat staan een straat in het gebied. Tot nu toe deed hij alleen moeilijk als we een huisnummer zochten. Dus vielen we maar weer terug op de vertrouwd Tom Tom, die echter weer het nadeel heeft dat hij in 2013 het laatst geüpdatet is.
Eenmaal in de auto was de batterij voor de Tom Tom bijna leeg en de oplader had zo’n kort snoertje dat hij nog niet halverwege het raam kwam (zelfs niet bij onze “kleine compact” auto.)
Dus met de Tom Tom in de hand, reed Jakolien naar de bestemming. Eenmaal daar, het was intussen 13.40u, bleek dat de markt maar tot 14u was. Nog even wat rondgekeken en Jak heeft nog een poezenkruidje voor de thuisblijvende poezen gekocht.
mooi hotel he
Jammie
heerlijk ijs
de keuzelijst
Gelukkig was het stadje ook heel leuk om wat rond te lopen, al blijft het wel bloedheet zo midden op de dag.
Na een kwartiertje lopen, kwamen we twee heel uitnodigende schommelstoelen tegen in de schaduw bij het water. En wat helemaal super was, de ijswinkel was vlakbij.
Jakolien is dus even teruggelopen om voor allebei een “klein ijsje” te halen. Voor haar een frambozen en voor mij een pepermunt/chocolade variatie. Ze zaten ook nog in een heerlijk wafeltje. Dat werd dus genieten. Heel zielig er kwam een vogel aan land die er zo triest uitzag, net of hij door de olie was gehaald. Volgens een man op een andere schommelstoel waren zijn vleugels een beetje verbrand.
Na een wel verdiende pauze weer verder, in de schaduw lopend. Het is
kliedernatte vogel
een heel knusse wijk, waar denk ik vooral bejaarden en rustzoekers wonen. Alles ligt er keurig bij en de auto’s rijden 25 mph. Het hele tempo ligt erg laag.
Nog even bij wat winkeltjes gekeken en een ritje huisjes kijken en toen zat het middagje uit er weer op.
rijtjeshuis
vroege kerst
kattentegel
We hadden nog wat spulletjes nodig bij de Walmart dus daarheen. Omdat we toch tijd genoeg hadden lekker allebei op eigen houtje een klein uur rondgekeken. Wat spelletjes voor Annie van haar wensenlijst gehaald, een langer snoertje voor de Tom Tom en Jak een oplaadstekker die in Amerika werkt, zodat ze ook boven spullen op kan laden.
slots spel
buffet
Jaks keuze





Daarna naar de CICI een pizzeria, waar je met een bon allerlei stukken pizza kun uitproberen. Het was te eten maar het blijft massafood.

5 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk rustig dagje. Celebration heeft ook wel ern heerlijke rustige uitstraling. En gelukkig hebben jullie het staartje van de farmersmarket nog kunnen bezoeken.
    Tja wat zal ik eens van Cici's zeggen. Ik heb meestal dezelfde variatie als Jakolien. Ik houd niet van pizza. En echt gezellig eten is het daar ook niet. Maar hij kan weer van jullie lijstje gestreept worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai dames!!

    Wat hebben jullie al veel ondernomen zeg en wat klinkt het allemaal ontzettend leuk!

    Nu wat rustiger tijden tegemoet zo in de villa??
    Geniet lekker, dat doe ik zeker van jullie blogs.

    Liefs,
    Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer,dat de Farmersmarket al bijna afgelopen was,toen jullie arriveerden. Maar ach,het is vakantie. Van de nood een deugd maken dan maar en lekker lang in de Walmart winkelen! Ook een stuk koeler haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een rustig dagje is ook wel eens lekker. Rustig op gang komen en op je gemakje settelen in je nieuwe huis.
    Jammer van de markt, maar aan de heerlijke ijsjes te zien hebben jullie het toch leuk gehad haha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijk relaxte. Het klonk als erg gezellig en leuk als ik jullie verslag lees. Lekker ook zo'n tutdag tussendoor. En zo'n heerlijk ijsje knap je natuurlijk altijd op als het zo warm is. Op nar de volgende vakantiedag!

    BeantwoordenVerwijderen