zaterdag 1 oktober 2016

zaterdag 1 oktober 2016 van Hernando via Weeki Wachee naar Kissemmee



zaterdag 1 oktober 2016 van Hernando via Weeki Wachee naar Kissemmee

Na weer lekker op ons gemak te zijn opgestart alle spullen weer in de auto geladen.
Het ontbijt bleek bij de hotelovernachting in te zitten. Ze hadden behoorlijk wat op een klein buffet. Het was van omelet met kaas, gekookte eieren, cornflakes, brood, tosti, yoghurt, appel en een soort appel kaneel broodje en nog een aantal dingen welke ik niet kende. Ook was het mogelijk om wafels te maken. Yvonne heeft weer een mooi exemplaar vervaardigd.

Om ongeveer kwart voor tien zijn we vertrokken naar de meerminnen van Weeki Wachee. We zijn binnen door gegaan en waren er binnen een uurtje. Weeki Wachee is een tegenhanger van alle pretparken. Het is een beetje op de oude leest gestoeld.
Wij konden na aankomst gelijk doorlopen naar de zeemeerminnen show. Deze begon wel op een aparte manier.
2 zeemeerminnen vroegen middels een bord een dame uit het publiek ten huwelijk.  Haar familie bleek, zonder dat zij het wist, ook aanwezig. Haar vriend ging op zijn knieën en zij zei gelukkig ja en iedereen was happy.

Hierna begon de show. De zeemeerminnen konden onder water blijven doordat ze regelmatig een hapje lucht van de aanwezige zuurstofslangen namen. Het zag er allemaal leuk uit. Ook was er het verhaal van de

zeemeermin die benen wilde om bij haar prins te zijn. De heks die hierbij betrokken was bleek een paar keer duidelijk aanwezig.
Na deze show zijn we naar de Rivercruise gegaan. We konden gelijk vertrekken en zijn een kwartiertje heen en een kwartiertje terug over de rivier gevaren.
Na de cruise hebben we de animal story aangehoord. De medewerker toonde en vertelde in een half uurtje over o.a. land en waterschildpadden en een alligator. Hij deed het heel leuk niet te lang, maar wel met leuke feitjes. De enige manier om aan een krokodil te ontsnappen is een vriend mee te nemen die minder hard kan rennen. Zigzaggen helpt niet, in een boom klimmen alleen als je hoger als 1.80m kunt komen en ook laat de krokodil zich niet tegenhouden door een hek. Handig om te weten voor het geval dat.


Na dit was het weer eens tijd om even een pauze te houden en wat te drinken. Het was namelijk best warm en benauwd.
Na het voorstaande zouden we ter plaatse gaan zwemmen. De glijbanen bleken echter dicht en het zwembad, welke een stuk van de rivier was, nodigde niet voldoende uit om naderhand met natte spullen op pad te gaan.
Dus na de giftshop naar de auto en richting de villa gereden. Het precieze adres was niet in de routeplanner van de telefoon te vinden. We hebben een aantal dingen geprobeerd waarna ik op een gegeven moment met 2 telefoons en de tomtom Yvonne aanwijzingen kon geven voor het laatste stuk.
De villawijk is afgesloten met een toegangshek. De code die wij hadden werkte goed en wij reden zo naar binnen.
Ook het sleutelkastje van de villa werkte mee waarna wij voor de komende twee weken onze villa konden betrekken.

De eigenaar is zelf net een paar daagjes weg en had het e.e.a. opgeknapt. We hebben dus nieuwe kussens en de wifi zou volgens hem sneller zijn als eerder. Wel had hij wat lichten vergeten uit te doen en wat levensmiddelen in de koelkast vergeten (hierover hadden we een mail gehad)
Mijn eerste idee van het huis was, dat het vrij klein was, vergeleken met de villa’s van afgelopen keren. Het was meer een huis. Ik denk dat het ook kwam omdat er meteen bij binnenkomst een muur staat en je niet een grote lege ruimte inkijkt. Voor ons is het echter ruim genoeg. Wel kregen we nog even het verdelen van de slaapkamers, we vonden allebei dezelfde kamer (de ouderslaapkamer met eigen badkamer (zonder bad maar met douche)) leuk dus dat werd loten, ik, Yvonne, won.
Na een kop koffie, kort contact met het thuisfront en een eerste wasje zijn we wat gaan eten. Cici’s stond op de planning maar het leek of er een giga file stond.  Bij de Walmart, alwaar we toch boodschappen wilden doen, was een “kiprestaurant” (Chicka filet) dus hebben we deze maar gelijk uitgeprobeerd. Het restaurant is op zondag dicht en heeft een godsdienstige achtergrond oid.
Ik had kippensoep met kipnuggets, friet en fruit. Yvonne had een kipburger die erg scherp was.

Het was allemaal wel aardig maar of we teruggaan? Eerst de rest maar eens bekijken.
Hierna wat basis benodigdheden bij de Walmart gehaald en vervolgens in de Villa onderuit.
Ik ben benieuwd hoe het met het bed gaat, ik heb al zoveel zachte bedden gehad, hopelijk heeft deze meer model. Jullie horen nog
Volgens de weerberichten vannacht veel regen, onweer en overstromingen. Het onweer is beperkt maar wat we vannacht krijgen is even afwachten. De lucht was in ieder geval apart

7 opmerkingen:

  1. Wij hebben ook niet gezwommen in Weeki Wachee. Het zwembad is een natuurlijke bron. Mij veeeeel te koud. Het is een klein aandoenlijk parkje.
    Het huis is ook kleiner dan een villa. Zeker met de plaatsing van de keuken. Je loopt zo ook heel wat af om in de keuken te komen.
    Ik had al verwacht dat de slaapkamers een probleem zouden geven. De verschillen zijn te groot. Nu heeft Steven wel beter geslapen dan wij in de grote slaapkamer. Zijn ondermatras was beter.
    De douche van de grote slaapkamer is wel een aanrader. Daar komt tenminste water uit en niet zo'n pielig straaltje.
    chicka filet is ook niet mijn favoriet. Ik heb daar geloof ik al alles geprobeerd, maar hou me tegenwoordig maar gewoon bij de frietjes. Mijn mannen vinden t wel erg lekker. Veel plezier vandaag in Kissimmee. Weer een beetje thuiskomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Steven sliep in de kamer helemaal rechts als je boven komt.

      Verwijderen
  2. Douchekop is vervangen nu redelijk goede straal

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkig Jakolien! Kan jij ook lekker douchen! Het is wel een heel verschil met de douche in de Masterbedroom.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben wel een beetje jaloers. Jullie hebben in Weeki Wachee meer gedaan dan wij. Wij stonden naar 20 minuten weer buiten hahaha en toen ging het ook nog eens regenen. Dat was wel een pech dag. Ik ben erg benieuwd naar jullie foto's van de zeemeerminnen. Dan kan ik zien wat ik gemist heb hahahaha.
    Fijn dat jullie veilig zijn aan gekomen in jullie huis. Hier zullen jullie je wel vermaken de komende weken.
    Veel pelzier in Kissimmee

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk zeg die zeemeerminnenshow! Weer eens wat anders. Vandaag zag er net uit als een heel gezond eetdagje hihi. Maar als het maar lekker was... Veel plezier in jullie nieuwe vakantiehuis. Ik hoop dat het slechte weet meevalt.

    BeantwoordenVerwijderen