vrijdag 7 oktober 2016

vrijdag 7 oktober even een tussenberichtje ivm Matthew




Wij hebben aan alle kanten geluk gehad met onze accommodatie.
Afgelopen nacht rond 3uur was het hoogtepunt van de hurricane in ons gebied. Matthew ging langs de kust omhoog en de buitenste ring van storm en overvloedige regen ging ten noorden van Orlando langs. Bij het vliegveld sanford in de buurt. Wij zitten zo’n 30 mijl ten zuiden van Orlando, in Kissimmee.
Hier was het om 3uur vannacht alleen hééél erg nat en vrij stormachtig. Maar nier erger als een flinke storm in Nederland.  Ik was wel even wakker en heb even vanuit mijn bed naar buiten gekeken naar de waaiende bomen.
8 uur vanochtend
windsnelheid 9 uur
Daarna ben ik weer lekker gaan slapen. Vanochtend natuurlijk weer de TV aangezet en toen zag ik dat het aan de kust behoorlijk huisgehouden heeft, maar lang niet zo erg als in Haïti. Wel veel stroomstoringen, de hoogspanningskabels lopen hier natuurlijk boven de grond en kunnen afknappen, wat dan weer gevaar oplevert voor springende stroom. Ook zijn er aan de kust en boven Orlando flinke overstromingen en hoge golven. Sommige belangrijke wegen staan onder water. Maar nogmaals NIET BIJ ONS IN DE BUURT, vanmorgen zag ik in de wijk een oudere mevrouw rustig haar kleine hondje uitlaten.
Voor de zekerheid kreeg onze regio wel het advies om tot zaterdagochtend 7 uur niet naar buiten te gaan.
Wij hebben ook al eerder ondervonden dat het weer snel kan omslaan, vandaar het advies dus.
wassen en drogen in 1 uur
"drukte" bij magic Kingdom
de voortuin 14u
de achtertuin om 14u
Wij houden ons dus lekker de hele tijd bezig met appen naar het thuisfront , de was doen en de TV berichten volgen.
We hebben zelfs net de achterdeuren opgezet want het is zowel binnen als buiten 76F. Heerlijk die frisse lucht ipv aircolucht. 
We lazen in de lop van de dag via ad.nl dat alle parken van World Disney World voor het eerst in 11 jaar een hele dag gesloten waren.

6 opmerkingen:

  1. Gelukkig dat jullie weinig last van Matthew hebben gehad. Wel heel bijzonder,dat je zo'n grote orkaan nu een keer van redelijk dichtbij hebt meegemaakt. Maakt de vakantie toch een beetje anders dan anders. Nu weer terug naar de orde van de dag en gewoon weer normaal vakantie houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor ons huishoudelijke dagje zit erop en nu gaan we tijd inhalen. Vandaag gaan we weer de toerist uithangen

      Verwijderen
  2. Fijn dat de orkaan niet echt heftig is langs geweest. Het lijkt mij echt heel beangstigend als het zo hard stormt en de stroom uitvalt. Dat zou nog dagen voor veel overlast gezorgd hebben. Gelukkig kunnen jullie nu weer lekker vakantie gaan vieren en heb je van dichtbij meegemaakt wat 't inhoud. Done it!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was inderdaad een speciale vakantieervaring. Nu weer de hort op

      Verwijderen
  3. Dat was wel even spannend. Gelukkig viel de schade bij jullie mee. Maar jullie hebben wel een fantastisch verhaal voor in het blog.
    Nu rustig afwachten en hopelijk kunnen jullie weer snel verder met de leuke uitjes die gepland staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel een goed verhaal voor jullie blog. haha En toch leuk om een keer het gedoe rondom een orkaan mee te maken zonder dat het echte problemen voor jullie heeft gegeven. Maar nu weer lekker vakantie vieren! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen