woensdag 5 oktober 2016

woensdag 5 oktober, katten knuffelen, Hobby Lobby, Outback en voorbereiden voor Matthew




bloggen
knuffelplek
liefde
Vanochtend lekker relaxed opgestaan. Nog even langs het club house voor wat adviezen en toen vertrokken we naar Clermont. Hier is een katten café, waar Jakolien graag een uurtje kroelen wilde met de poezen. Zonder problemen kwamen we daar en ze kon meteen naar de ruimte waar al een aantal poezen zaten te wachten op wat extra aandacht. Ik had ook genoeg afleiding.*
Na een klein uur kwam Jak helemaal tevreden terug, we hebben nog even gekletst met 3 dames uit Oregon. Zij waren helemaal vol van een Nederlandse vrouw uit WO II die veel joden had geholpen (Corrie ten Boom), wij hadden nog nooit van haar gehoord.
Daarna wilden we toch even langs de Alamo op het vliegveld rijden, want het zachte band lampje bleef maar branden, opeens, toen we het erover hadden dat de auto misschien omgeruild werd, ging het lampje uit. Ok de auto heeft ook oortjes. Hij was waarschijnlijk bang dat hij ingeleverd werd.
hobby lobby
de aankopen
Dus maar weer bijdraaien en op weg naar de Hobby Lobby bij de Loop, een hele grote hobbywinkel. Hier had ik kortingsbonnen van. Heerlijk ruim een uur rondgestruind terwijl Jakolien de andere winkels verkende. Ik heb me toch nog netjes gehouden en niet te veel gekocht.
bloomin onion
babyribs
Daarna, het was intussen al 3 uur en werd het toch echt tijd om te gaan lunchen. We waren van plan om ’s avonds bij the Outback te gaan eten, maar omdat we er nu toch waren werd het de lunch.
Op aanraden van een aantal mensen besloten we om samen te beginnen met de “Bloomin Onion”, een in een bloem uitgesneden ui, die ws in een deegje gedoopt werd en daarna in vloeibaar vet gebakken. Het was inderdaad heerlijk.
Daarna allebei nog een halve portie babyribs met friet. Nou toen hadden we echt wel genoeg voor de rest van de dag. Gelukkig was het zalig, want we schrokken wel van de rekening, we hebben zelfs nog gecheckt of de middagprijzen anders waren dan de avondprijzen. Maar dat was niet zo.
ook hier is een aldi
alle stoelen binnen
Nu begon het echte werk. Wat wij nl al een paar dagen weten is dat Hurricane Matthew eraan komt en heel waarschijnlijk ook ons deel van Florida zijdelings raakt. Als voorbereiding moesten we voldoende water inslaan voor 3 dagen en ook voedsel, ook een zaklamp was nodig. Toen we aan ons lijstje begonnen, bleek al dat al het water bij de Aldi en de Wal-Mart op was. Gelukkig hebben we toch al 4 gallon in huis en nog wat liters cola light.
Daarna konden we weer naar huis. Bij de poort van onze wijk zagen we dat de poort open stond, dit doen ze omdat bij een stroomstoring de poort natuurlijk ook niet meer werkt.
Thuis lag er al een mailtje van de huiseigenaar of we alle buitenspullen binnen wilden halen.
Deze voorbereidingen gedaan en toen maar de TV aangezet voor de laatste info over Matthew. Het komt erop neer dat je je goed moet voorbereiden, maar dat ze eigenlijk nog niets weten.
Dit bericht gaat eigenlijk de hele avond door, maar veel nieuws komt er niet uit. Maar ja ze moeten natuurlijk heel Florida voorbereiden op van alles.

*noot Jakolien. Het was heerlijk om met de katten te kroelen. Het kattencafé is sinds een maandje open.
Ze hadden nu ook maar een stuk of zes katten want maandag waren er al een aantal geadopteerd en ze zaten op nieuwe katten te wachten.
Het is zeker een aanrader voor eenieder. Je kan via google hun website boeken. (Orlandocatcafe.com ) Het is op het hele uur wisselen en je kan heerlijk, met een eerder in het café gekochte koffie, onderuit kroelen c.q. spelen.

8 opmerkingen:

  1. Wij worden hier ook op de hoogte gehouden van Matthew en zijn route. Hij heeft al heel wat schade aangericht in het arme Haïti.Nu afwachten of hij ook de geschatte route aanhoudt en langs de kust van Florida gaat. Jullie hebben een lekker dagje gehad vooe alleveu wat wils. Lekker hoor!
    Wij hebben drie of vier jaar geleden ook met de orkaandreiging te maken gehad. Tankstations met kilometers wachtende auto's. Bij Walmart alle kassa's open en rijen tot ver achterin. De orkaan zou toen over Orlando komen op onze vertrekdag. Om 4 uur naar het vliegveld gereden en gelukkig, na stand by gestaan te hebben, met het eerste vliegtuig naar Cincinatti. Dus we hebben toen de orkasn gemist.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was Outback zo duur? Het is wel iets duurder geworden dan vorige jaren. Toen at ik een steak voor 10 dollar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In Rotterdam is het eerste Kattencafe geopend, hetzelfde principe als wat Jakolien beschrijft. In Japan gebruiken ze egeltjes, daar mag je dan een uurtje mee "kroelen".
    Hoop dat Matthew wat afwijkt van zijn koers. Leuke scrapspulletjes Yvonne, toch nog wat leuke dingen gevonden.
    Veel plezier vandaag dames

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Volgens mij was het, ondanks Matthew, een leuke dag. Beide dingen gedaan die je leuk vind. Jakolien heerlijk kroelen met poezen en Yvonne lekker rondneuzen bij HobbyLobby.
    Hopelijk valt de storm mee. Het is nu nog even afwachten. We lezen later wel hoe het is gegaan.
    Heel veel succes de komende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Shoppen en katten kroelen, lekker eten en een spannende orkaan. Hmmmm klinkt als een gekke maar goede vakantiedag. Ik hoop wel dat Matthew meevalt! En jullie snel weer lekker door kunnen met het geplande vakantieprogramma.

    BeantwoordenVerwijderen