zaterdag 8 oktober 2016

Zaterdag 8 oktober 2016 Monstertruck / Universal / Wet and Wild



Vandaag konden we eindelijk, na 2 dagen binnen zitten, er weer op uit. We zijn dan ook om 09:00 uur gestart.
Als eerste zijn we richting de Monstertrucks gereden. We hadden hier een groupon van.
Wanneer we precies terecht konden was via de mail niet duidelijk geworden. Dit ivm Matthew. Echter toen wij er waren konden we met 10 minuten instappen. 
Op voorhand nog even lekker de twee katten van de winkel kunnen kroelen.
De citrusfarm, waar de grote trucks van zijn, is eigenlijk een grote fruitboomgaard die zo opgesteld is dat ze elke maand een ander soort fruit kunnen oogsten, varierend van allerlei soort sinaasappels tot mango’s.
Voor de monstertruck waren we met 12 bezoekers dus we hadden de grote kleine truck Bull, de grotere heette Hoss.(De kleine heeft ook wieltjes van meer dan 2,5m hoog).  Na het instappen via het platform, dus niets te klimmen, reden we direct door de sinaasappelvelden. Onze chauffeur John stopte en legde het e.e.a. uit zoals: sinaasappels zijn eigenlijk groen ook als ze rijp zijn. Het oranje ontstaat doordat het chlorofyl afsterft en dan krijgen ze een soort herfstkleur, oranje, Wij willen alleen oranje zijn dus zodoende wordt dit geregeld door ze nog eens in een verfbadje te leggen voor ze in de winkel komen. Sinaasappels komen uit de tropen echter het klimaat van Florida is ideaal ervoor dus na de import doen ze het goed.
Na de velden op naar het bos. Hier kwamen we oa een zebra (genaamd “Barcode”) en een drietal waterbuffels tegen. Bij de waterbuffels zat een jong van 2 weken uit. Leuk om te zien. De buffels mochten we met een aantal limoenen voeren als we deze maar niet tegen hun hoofd gooide. Zal je altijd zien was er toch iemand die motorisch gestoord was en het jong kreeg er een tegen zijn koppie.
Na deze nog een Longhorn (Amerikaanse koe) en nog een beest, oorspronkelijk uit Azie en een aantal vogels gezien. Vervolgens zijn we met de truck door een plas gereden, zeg maar een sloot, welke zo groot was dat de chauffeur hier niet durfde te stoppen. Een aantal wielen van onze truck kwamen geheel onder water. Deze sloot was een stuk grond wat alleen door de regen een moeras was geworden en de chauffeur had hier nog nooit zoveel water gezien.

Het water stond niet in verbinding met grondwater maar was ontstaan puur door de vele regen van het afgelopen seizoen. In het water zwommen ook vissen, welke als het geheel droog stond (zeg maar modder), dat hun nageslacht overleefde doordat zij eieren in de modder legde. Dan gingen ze in een soort winterslaap, tot de droogte voorbij was en de eieren kwamen uit in het water. Na dit geheel reden we naar een ander stuk moeras alwaar we een alligator spotte.
Hij zwom een stukje zodoende was hij voor een ieder goed te onderscheiden. De chauffeur had weer leuke weetjes oa. Dat een mannetjes alligator zijn hele leven lang doorgroeide, dat zij mensen als een soort spin zien en dat zij dat alleen als verdediging aanvallen maar eigenlijk zich dus terugtrekken. Verder zijn er nog zo’n 3 miljoen alligators in het zuiden van Florida. Er was een tijd dat het heel slecht met ze ging omdat er oa handtassen van werd gemaakt maar sinds de alligatorfarms waarbij de mens het dier leerde kennen worden ze minder misbruikt. Na het ritje met de truck nog even door de winkel gelopen. Zag er allemaal leuk uit maar ach ja de kofferruimte blijft beperkt.
Na de monstertruck nog even naar het kattencafé gereden. (dit was toch op de route) Jammer genoeg was er pas na 1,5 uur ruimte aangezien ze op dat moment bezig waren met de kattenyoga (mensen aan de yoga en de katten wandelden dan als ze zin hadden over die mensen) en daarna waren er reserveringen. Dus alleen maar bakkie koffie in het café zelf en weer verder.
Hierna op naar Universal. Dit omdat wij pas bij Wet ‘n Wild konden gaan zwemmen als onze kaarten van Universal waren geactiveerd. Onderweg nog even bij de Publix een broodje en wat lekkers gehaald. Ik snap nu waarom Amerikanen onderweg met de auto bij de afhaalbalie langs gaan het kost namelijk toch al gauw minstens een half tot een heel uur voordat je je boodschappen hebt.
Bij Universal zelf was he t even zoeken waar we moesten zijn. Nog even snel per ongeluk door rood gereden omdat Yvonne de afslag niet zag. We konden gelukkig een uurtje gratis parkeren en toen naar de Citywalk. We hadden nog wel even tassencontrole maar dat verliep vlot. Het was even wachten tot we onze kaartje hadden geactiveerd maar het is wel prettig dat we voor de volgende keer weten waar het park is.
Na de app van Universal te hebben gedownload op naar het zwemparadijs van Universal en wel “Wet ‘n Wild”. Parkeren was hier minder duur als bij de disneyparken maar 15 dollar is toch niet niks zeker omdat wij er om 14:00 uur waren en het park om 17;00 uur sloot. Ook mochten we onze cola niet meenemen. Deze hebben we bij de ingang opgedronken. Het kwam bijna onze oren uit, want we hadden juist een vol flesje meegenomen omdat we niet de dure consumpties van het park wilden. Overige broodjes ed hebben ze niet echt gezien en gingen gewoon mee naar binnen.
Voor onze waardevolle spullen een locker gezocht. Jammer genoeg was dit ook weer 11 dollar. Zo werd het gratis zwemparadijs toch wel duurder als gedacht.
Na ons omgekleed te hebben op naar een plek om als basis te gebruiken. Yvonne gaf aan dat zij alleen voor het grote bad met de golven ging en voor het relaxte rondje in de grote banden. Ik, Jakolien, wilde de glijbanen doen. Dus na samen even de het grote bad te hebben gedaan ben ik op stap gegaan.  De meeste glijbanen waren vooral recht naar beneden en voor een deel overdekt. Verder moest je ze allemaal met de trap doen. Dus veel klimmen en dan zo weer beneden. Echter wel leuk om te ervaren. Ook was het weer zodanig dat je gewoon in je badpak rond kon lopen. Koud had ik het niet.
Bij sommige glijbanen moest je met meer als 1 zijn dus die heb ik bijna allemaal overgeslagen. Na een aantal alleen gedaan te hebben Yvonne weer opgezocht waarna we samen met de banden het relaxte ronde hebben gedaan. Hierna was het alweer sluitingstijd. Dus na ons weer omgekleed te hebben, de winkel nog met een rondje vereerd en een herinneringspenning te hebben gemaakt het park verlaten.
Mijn voorkeur gaat voor een volgende keer toch uit naar een van de zwemparadijzen van Disney. Op een of andere manier iets relaxter en minder op alleen snelheid gericht.
Na het zwemmen nog een rondje bij een giftstore gedaan. Na wat leuke dingetjes te hebben gescoord op naar de KFC het was namelijk Dinertime. Heel veel trek hadden we niet maar we wilden toch wel wat. Jammer genoeg was deze KFC niet dezelfde kwaliteit als die wij thuis hadden. Het eten was namelijk lauw. We hebben onze friet omgeruild voor warmere. Jammer genoeg was dit maar een paar graden warmer. Vervolgens zijn we richting onze auto gegaan. Deze was makkelijk te vinden hij stond namelijk heel alleen op de grote parkeerplaats.
Hierna zijn we nog even bij Jo-Ann langs gegaan. Yvonne heeft nog wat spulletjes gehaald en ik heb een leuke lap voor de kerst gekocht. Ik kijk nog wel wat ik ermee ga doen. Om ca 21;00 uur waren we thuis in de Villa. Dus eindelijk weer eens een echt daagje.
Nou jongens dit was het voor vandaag. Morgen op naar Epcot.

4 opmerkingen:

  1. Fijn dat jullie weer op pad konden na de storm en gelijk dan maar een lange dag ervan gemaakt. Gaaf he, die monstertrucks. Toen wij er waren was het riviertje bijna droog. Bij jullie was er weer genoeg water door de storm. Wat een super ervaring!
    Bij Publix duurt t altijd even voor je broodje klaar is. Amerikanen hebben nog nooit gehoord van snelheid. Dat gaat zoooooo langzaam.
    Zeker als je zoals ik er geen kaas op wil. Dat vinden ze maar moeilijk.Wet and Wild is denk ik minder relaxed dan de Disney zwembaden omdat t wat dichter op elkaar staat. Er wordt bij Universal een nieuwe versie gebouwd. Misschien is die wat uitgestrekter. Zelf vind ik Aquatica leuker, daar hebben ze een geweldige wildwaterbaan. Maar mijn stem telt niet, want ik ben geen fan van zwembaden.
    Maar voor jullie een heerlijke ontspanning zo aan het einde van de dag. Jammer dat de KFC zo tegenviel. Maar al met al een heerlijke dag! Veel plezier in Epcot.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat is ook weer lekker een hele dag op pad. Leuk zeg die monstertruck! Gaaf! en lekker dobberen in de zwem en glijbanen. Veel plezier in Epcot. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig hebben jullie weer leuke dingen kunnen doen.
    Wij hadden bij de monstertruck dezelfde chaffeur. Erg leuke man. En een fantastische rit. Jammer dat jullie niet met de mega truck konden.
    En daarna lekker zwemmen. Volgens mij hebben jullie nu genoeg water gezien hahahaha. Al met al een leuke dag.
    Ik ben benieuwd naar jullie avontuur in Epcot.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja die kleine truck heeft maar 2,5 m kleine wieltjes. Hij doet me een beetje denken aan die monstertruck in Canada waar we de gletsjer meer opreden! Leuk hoor. KFC koud lijkt me inderdaad niet lekker.

    BeantwoordenVerwijderen