dinsdag 4 oktober 2016

Magic Kingdom 2 dagen 3 en 4 oktober



Maandag / Dinsdag 3 en 4 oktober 2016 Magic Kingdom. (Disney)
De planning was om dinsdag met Magic Kingdom te gaan beginnen maar bij nader inzien bleek dit toch wat lastig. We kregen dan wel een hele laatste drukke week met wat we allemaal wilde doen.
Ook bleek op dinsdagavond een aparte toegang was vereist en dat het “gewone” volk zoals wij om 19:00 uur het park verlaten diende te hebben. Dit allemaal ivm Halloween. Daarentegen was op maandag het park eerder open, vanaf 8uur en ook nog tot 00:00 uur geopend.

Maandag 3 oktober
We hebben dus gekozen om op maandag gelijk te beginnen. Om iets over achten in de ochtend vertrokken we. De bedoeling was om bij de Subway een stokbrood te halen om de dure vette gerechten in Magic Kingdom. Het zat ons niet mee. We draaiden de wijk uit en er ging ineens weer een lampje op het dashboard branden. Het had iets met rechtsachter te maken. Yvonne zette gelijk de auto aan de kant en wij in onze beschrijving spitten. Het zou iets met de achterband te maken hebben. Maar wat? Ik, Jakolien, heb hem bekeken maar geen idee hij zag er toch net zo uit als alle andere 3.
Dus dan maar op naar de benzinepomp. Bij 7-Eleven konden ze ons ook niet meer vertellen als dat het met de kou (23 graden) te maken zou hebben dan krimpen de banden. Een beetje lucht zou misschien wel helpen. Of het hielp? Geen idee want de luchtpomp was out of order. Op de gok na getankt te hebben weer doorgegaan naar Disney. Dat is gelukkig om de hoek en met 20 minuten waren we er. Nou ja op bij de toegang naar de parkeerplaats. 20 dollar armer en weer een eind rijden kwamen we op een parkeerplaats. We stonden op Simba 124. Deze was zo groot dat je met een trammetje van je auto naar het toegangstransport werd gebracht.  De ferry zagen we even niet zo zitten. De monorail reed niet dus uiteindelijk met bussen naar de hoofdingang.
Bij de hoofdingang was het weer activeren van je pasje. (oa je vingerafdruk achterlaten) . Hierna was er een tassencontrole en een elektronisch poortje. Uiteindelijk mocht je dan echt het park zelf naar binnen. Ondertussen was het toch zeker wel even voor tienen geworden.
Allereerst gingen we een magic band halen. Een soort armbandje waar alle fastpasskeuzes op te staan en het is ook je entreekaart, zodat je niet steeds je pasje hoeft te zoeken.
Daarna direct op naar de 7 dwergen mijntrein. We hadden op voorhand een fastpass proberen te krijgen maar dit was niet gelukt. Er was een wachttijd van ongeveer 90 minuten en omdat het de eerste attractie was en we hem allebei toch wel erg graag wilde doen, toch maar in de rij gaan staan.  Op zich was het wachten wel gezellig. Je staat overdekt uit de zon. Ook waren er hier en daar spelletjes en draailichten zodat het wachten wat minder lang duurde. Er werd af en toe wat omgeroepen, wat dat was niet altijd te verstaan, maar het leek of de attractie zelf even stil stond. Uiteindelijk hebben we toch maar zo’n 1,5 uur gewacht en waren we binnen 2 minuten door de attractie zelf heen. Het was vooral heel veel geschud, maar geen achtbaan die over de kop ging. Hij was leuk en we besloten dat als we later toch een fastpass of minder als een uur hoefde te wachten we nog wel een keertje wilde. Dit is jammer genoeg niet gelukt.

Na een sanitaire stop en een bakkie koffie voor mij en een cola voor Yvonne (zonder ijs want dat smaakt toch maar naar chloor) op naar Onder de zee, reis van een kleine Zeemeermin. Hier hadden we een fastpass voor dus binnen 10 minuten konden we in onze schelp van alles bekijken.  Je wordt door het hele verhaal van de kleine zeemeermin geleid en zit kalmpjes in je priveschelp.
Na Mickeys PhilharMagic, een show/film met Donald Duck en Mickey, op naar “it’s a small world”. Deze hoort er nu eenmaal bij. Opeens viel het Jakolien op dat de deuren in de attractie met de cijfers, de tijd aangaven. Ik heb dit zeker 6 keer gezien, maar me nooit gerealiseerd dat het een tijd aangaf. Wachten viel ook hier mee. Eenmaal in de bootjes werden  weer aardig geëntertaind met al die zingende popjes van over de hele wereld.
Ondertussen was het drie uur en flink warm, zodat we nog even bij de Hall of de presidents binnenliepen, waar net een show zou beginnen. Hier kun je echt zien hoe trots de Amerikaan is op zijn land. Je wordt door de geschiedenis van alle presidenten geleid en je ziet hoe het land zich sterk houdt tijdens bedreigingen oa van WOII, Oklahoma en 9-11 Weer buiten konden we meteen vooraan zitten bij de middagparade. Deze was vernieuwd en er waren diverse grote wagens met disneyfiguren en heel wat losse characters. 

Vervolgens was het tijd voor onze fastpass van het Spookhuis “Haunted Mansion”. Dit liep ook lekker door en nadat we de begraafplaats waren overgelopen konden we met karretjes door het donker waarbij we allerlei “enge” dingen tegen kwamen.
Hierna was het tijd voor Tomorrowland. In dit land zijn we via “Walt Disney’s Carousel of Progress“, zijn we naar de “People Mover” gegaan. Daarna hebben we bij “Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin” op van alles geschoten. Hierna zijn we met Buzz op de foto gegaan.
Vervolgens was het al zo’n 19:00 uur. Yvonne is lekker gaan zitten om te wachten op de avondshow en parade. Ik heb nog even wat door het park gelopen, mijn telefoon opgeladen,  en na een  hapje voor Yvonne te hebben gehaald om ca half negen naar haar gegaan. Samen hebben we de lichtjesparade om 21uur a en daarna  “Celebrate te Magic” om 21.45u (een show op het kasteel) Deze blog en de foto’s hebben we even gelaten voor wat het was.

en daarna om 22uur het vuurwerk gekeken. Dit liep allemaal in elkaar over. Intussen liepen de batterijen van onze fototoestellen ook naar LEEG, dus moesten we spaarzaam foto’s maken.Tijdens de parade begon het te regenen. We hadden onze eigen regencapejes bij ons en dachten droog te blijven. We hebben echter een deel op de stoeprand gezeten. Wat er gebeurd is? Onze achterwerken waren erg nat. Hierna was het zo half elf. We hadden het wel gehad en zijn, met heel veel anderen, richting uitgang gegaan. Via de Monorail, het trammetje en onze auto waren we om ongeveer 00:00 uur weer thuis in onze villa. Moe, maar toch gelukkig niet uitgeput, hebben we nog even een blokje kaas met wat drinken genomen en toen zijn we plat gegaan.

Dinsdag 4 oktober
Omdat onze fastpassen toch niet al te vroeg stonden hebben we uitgeslapen, maar niet heus het was 8uur dus opstaan. We zijn om 9 uur weer richting Magic Kingdom vertrokken. Na een stokbroodje bij Subway te hebben gehaald (het eten in het park is soms best prijzig) waren we vlot bij het park. Het parkeren (Deze keer op simba 120) , het trammetje, de Ferry en de toegangscontrole liepen vlot en om ongeveer 10 uur waren we weer in het park.
Via “Monsters, Inc Laugh Floor”, een interactieve show met monsters waarbij je veel moest lachen om de lachgenerator te vullen, een plasstop, zijn we met onze koffie / cola naar Buzz gegaan. We zagen namelijk dat de wachttijd maar 25 minuten was. Tijdens de wachtrij gelijk maar even onze fastpass voor later aangepast, zodat we na ons eerste ritje direct via de Fastpassrij nog een keer konden. Het gaat wel steeds beter met onze puntenaantallen, al blijft het vooral leuk om te doen en gaan we allebei niet voor de punten.
Toen hadden we het wel weer even gehad met Buzz. Hierna hebben we, op het gemak van onze halve Subwaybroodje, hebben de leuke show van Mickey’s Royals Friendship Fair bekeken. Deze werd voor het kasteel gehouden. Hierbij kregen Mickey en Minnie bezoek uit verschillende andere landen (verhalen) van Disney. Zelfs Elana, de nieuwste prinses (de eerste echt  donkere prinses)en natuurlijk Elsa en Anna uit Frozen met de sneeuwpop Olaf waren er en Rapunzel met haar rouwdouwerige vrienden.  Hierna via onze Fastpass “Peter Pan’s Flight” bezocht. Na de kerstwinkel wilde we de Muppets bekijken. Deze hadden een show die je op straat via een aantal open ramen kon bekijken. We werden door het personeel van Disney van hot naar haar gedirigeerd, eerst mochten we niet zitten omdat het voor rolstoelen was die een uur later de parade wilden zien. Toen we aan de overkant op een muurtje zaten moesten we letterlijk 25 cm opschuiven in het kader van de veiligheid.
De show is gestart maar moest al gauw stoppen ivm de weersomstandigheden. Dit werd omgeroepen en behalve dat de Muppets stopte, stopte alle buitenactiviteiten zoals alle ook etensstalletjes die buiten stonden. Binnen 5 minuten na de waarschuwing begon het te hozen van de regen. Wij vluchtten bij ‘Country Bear Jamboree” naar binnen. Daar was net een show met grote “knuffelberen” die zongen. Op zich een wat ouderwetse voorstelling maar ik vond hem wel leuk.
Gelukkig waren er af en toe wat wolken want al die zon op je bolletje dan wordt het toch wel warm.
Hierna wilde we naar buiten maar was de regen veranderd in hard HOZEN. Gelukkig konden we in het restaurant terecht net als iedereen om ons heen die ook op de vlucht sloegen. dus nog maar even een bakkie koffie/cola gedaan en het restant van ons brood genuttigd.
Na enige tijd werd het wat minder. Ik had eerst nog het idee om onze fastpass bij “Splash Mountain “ te gebruiken maar het zag er toch erg nat uit in de bootjes. Dus deze toch maar overgeslagen. Vervolgens wilde we een rondje met de trein om het park rijden maar ook het treintje was gesloten. Hierna toch maar naar het begin van het park gewandeld en de winkels eens goed bekeken. Ze hebben heel veel leuke spullen maar het is behoorlijk prijzig. Dus dat gedeelte verder maar gelaten. Ondertussen was het gelukkig droog geworden. Het was wel weer warm en ook erg benauwd van de hoge vochtigheidsgraad.
Na de winkels was het treintje weer beschikbaar en hebben we een rondje park gedaan.
Hierna zijn we rond 17:00 uur richting huis gegaan. In het park kwamen heel veel nieuwe bezoekers. Deze kwamen ivm Halloween en heel veel van hen waren verkleed en dan bedoel ik niet alleen de kinderen. Het was een feest om sommige te bekijken.
Na de Monorail waren we met het trammetje wederom zo bij de auto.  Om ongeveer 18:00 uur waren we weer terug bij de Villa waarna Yvonne het zwembad van het park heeft uitgeprobeerd. Heerlijk niet al te warm, en ik was niet eens alleen.  Ik ben vast met deze blog begonnen want wat vergeet je het snel als je zoveel meemaakt.

7 opmerkingen:

  1. Zo dat waren twee intensieve dagen Disney. Maar jullie hebben alles wruit gehaald wat mogelijk was. Jammer van die hoosbui en dat kan echt hard gaan.
    Wat leuk dat jij het zwembad hebt getest Yvonne. Ik hoor t al, te koud voor mij. Maar ik ben ook een kleumpje.
    Succes met de komende dagen en de regen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je reactie. Yvonne kwam blauw binnen na het zwemmen. (Ha ha geintje) viel gelukkig mee. Morgen staat epcot op programma. Groetjes jak

      Verwijderen
  2. Magic Kingdom blijft een geweldig park! De achtbaan van the Seven Dwarfs vonden wij echt fantastisch. De dwergen in de berg en ook aan het eind. Echt een feestje. En natuurlijk Ariel. Dat is 1 van mijn favorieten. Hier zit ik altijd de hele rit met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik word gewoon blij van al die vrolijke vissen en mooie muziek.
    De Muppets ken ik niet. Dat zal vast iets nieuws zijn.
    Heb je nog de groetjes gedaan aan Anna en Elsa? Hahahaha
    Al met al hebben jullie twee geweldige dagen gehad.
    Jammer van de regen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee elsa en anna waren te ver weg. Misschien zien we ze morgen in epcot. Gr jakolien

      Verwijderen
  3. 2 heerlijk intensieve dagen. Jammer van de regen maar zo te lezen hebben jullie toch lekker kunnen genieten! Fijn!
    Ik hoop dat de regen de komende dagen mee gaat vallen!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi karin, de hoosbuien houden gelukkig niet al te lang aan. Temp blijft gelukkig wel zo dat shirtje genoeg is. Gr jakolien

      Verwijderen
  4. 2 heerlijk intensieve dagen. Jammer van de regen maar zo te lezen hebben jullie toch lekker kunnen genieten! Fijn!
    Ik hoop dat de regen de komende dagen mee gaat vallen!!

    BeantwoordenVerwijderen