donderdag 13 oktober 2016

donderdag 13 oktober Universal studio’s en verjaardagskado Jakolien




Vandaag was het een uurtje later en zijn we rond 09:00 uur weer vertrokken naar Universal Studios.
Er zou een file zijn op de I4 en uiteindelijk lukte het onze navigatie om binnendoor naar de Studios te komen.
Na weer het vaste patroon, parkeerkaart, parkeren, tassencontrole, Citywalk kwamen we bij de entree van de Studios. Zowaar het ging vlot. Yvonne haar vingerafdruk werd zo herkend.
In het park begonnen we met “Terminator 2”.  Vooraf was niet precies heel duidelijk wat het moest voorstellen maar het bleek een show te zijn waarbij we na een verhaaltje een grote zaal in werden geleid. We zaten op redelijk luxe stoelen waarvan we dachten dat ze bleven staan. De acteurs liepen van in het echt over tot in de film en weer terug. Het was in 3 D en met heel veel geluid. Ook gingen de stoelen heel lichtjes schudden en werden we toch nog een heel klein beetje nat. Ik vond het geheel wel aardig, Yvonne had er meer van verwacht.
Hierna ben ik met Bart en Marge van de Simpsons op de foto gegaan. Bart liep leuk te klieren.
Na een drankje en een halve Cinnabon per persoon gingen we weer door.  
Opeens kwamen we op straat een paar characters van “The Simpsons” tegen, Jak kon het natuurlijk niet laten om hiermee op de foto te gaan. Ondertussen was het alweer tijd voor de volgende show en wel “Universal Orlando´s Horror Make/Up Show”. Bij deze show liet men zien hoe men griezelige make/up cq verwondingen aanbracht. Ze haalde een mw uit het publiek en voordat je er erg in had leek het of haar halve arm eraf lag en spoot het bloed eruit.
Het werd leuk en enthousiast gebracht. Bij dit geheel stond er weer een doventolk aan de voorzijde te vertalen. Hij kende de show zo´n beetje uit zijn hoofd. Deze tolk hebben we later ook bij de animal show show gezien. Wij dachten dat men deze diende te bestellen maar volgens de plattegrond staat hij gewoon standaard bij een aantal show´s. Volgens de tolk waren ze verplicht om een paar stoelen vrij te houden voor dove mensen.
Hierna was het tijd voor ”ET Adventure” De wachtrij was kort en binnen een kwartier stonden wij alweer buiten. Aangezien het allemaal redelijk snel was gegaan zijn we nog een keer en daarna nog een keer gegaan. We zijn heerlijk op onze fiets met ET door de lucht gevlogen en hebben samen met ET de wereld van ET gered.
Tussen voorstaande hebben we diverse characters, beesten en praalwagens op straat gezien. Yvonne is oa met Diego op de foto gegaan. Alles ging heel relaxed
Na dit geheel was het tijd voor “Animal Actors on Location”. Ik ging nog even onze colabeker “refillen” alleen ik liep even de andere kant dus ipv om de hoek kwam ik uit in een ander land. Maar het is uiteindelijk toch gelukt. Een her- vulbare beker en een flesje om te vullen is meer dan voldoende. Spaart elke dag toch minstens 8 doller uit voor een 2e beker alhoewel we nu wel een colabuik hebben.
Bij de Animal Actors waren er levende dieren zoals katten, honden, roofvogels, duiven, een stekelvarken, een varken, een bever en peacocks.
De beesten waren aardig getraind en het zag er niet al te overdreven uit. Er was een beperkt aantal jurkjes.
Hierna was het toch echt wel tijd om weer wat te eten het leek een soort foodcourt maar echter: we zouden worden geseated en het wachten om te bestellen duurde best wel lang. Dit maar overgeslagen en toen kwamen we al uit bij “Men in Black” Hier moesten we tegen buitenaardse wezen vechten. Het was echter wel een zodanige rit dat er voor onze tassen weer kastjes waren. We waren binnen 15 minuten aan de beurt. We zaten in karretjes waarbij we wel per persoon met onze benen in een beugel werden gezet. Dit was maar goed ook want we draaiden af en toe heel heftig rond. Het schieten op de Aliens schoot er bijna bij in.
Uiteindelijk hebben we toch wel wat afgeschoten. Na de rit hadden we het allebei wel een beetje licht in het hoofd maar ja een lege maag werkt ook niet mee. Dus op naar de hotdog. Deze verorberd en ondertussen was het tijd om het park alweer te verlaten. Het liep tegen 5 uur en dan ging de Studio voor ons dicht maar werd het Halloweentijd voor de avondgasten. Dit was een apart ticket.
Na een lekkere kop koffie bij Starbucks was het tijd voor mijn verjaardagscadeau. We zijn eerst gaan Midgetgolfen waarbij we op het kerkhof lekker gelachen hebben. Het ging over het algemeen goed.
Hierna was het weer tijd om wat te eten. Uiteindelijk zijn we bij “Margaritaville” wezen eten. Het was zo druk dat we eerst 25 minuten met een pieper buiten mochten wachten tot er plek was.
Ook al was het 20:00 uur het weer was nog zodanig dat het geen straf was.
Nadat we gepiept waren werden we binnen naar een 2 persoonstafeltje gebracht waarna we konden bestellen. Ik had rijst met garnalen, kip, groente en hete kruiden. Yvonne had rijst met kip, mais en groente. Allebei weer met een grote glas cola. Tijdens het eten werden we geëntertaind door twee mannen die op een soort stelten door de zaak liepen en ballonfiguren maakte.
Rond 21:00 uur was het allemaal gedaan en gingen wij via de citywalk weer op weg naar onze auto waarna we om ongeveer 22:00 uur weer in onze villa waren. Na een leuke, maar toch wat volle dag, hebben we morgen een uitslaap momentje waarna we het verjaardagscadeau van Yvonne gaan invullen.

3 opmerkingen:

  1. Lekker zo'n dag in en rondom Universal. Genoeg te doen en lekker alle heftige dingen in Universal overgeslagen. Gaaf he, die golf bij Universal. Das weer eens wat anders en zo grappig! En dan afsluiten met een lekker etentje. Lekker in de strandstoelen gezeten buiten bij Margaritaville?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was even bang dat jullie ET zouden overslaan. Maar gelukkig hebben jullie deze ook gedaan. Hij is zoooooo leuk! Bij ons stond er een lange rij dus helaas hebben wij deze maar 1 keer gedaan.
    Men in Black is ook leuk. Paul is best goed in dit soort spekletjes. Het is altijd moeilijk om van hem te winnen. Eerlijk gezegt zit ik ook meestal om mij heen te kijken naar alles wat voorbij komt. Er is altijd veel te zien.
    En daarna golfen in het kerkhof hahahaha. Dat was vast erg spannend.
    Met een verjaardags diner als afsluiter. Het was een leuke verjaardag voor Jakolien (ookal was ze al jarig geweest hihi)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk leuk leuk Universal Studio's! Morgen lekker relaxen...

    BeantwoordenVerwijderen