zaterdag 15 oktober 2016

vrijdag 14 oktober vrije ochtend/scrapwinkels en Disney Springs, LA NOUBA




Jakolien wilde vanochtend lekker kalm aan doen, want haar kattenknuffelen ging niet door omdat de reservering niet goed gegaan is. Ze is wel lekker gaan zwemmen althans lekker? De vuilcontainer stonk behoorlijk dit zou volgens de beheerder zijn omdat hij gisteren geleegd is en omdat er vorige week brand is in geweest. Het zou met 2 dagen over zijn. Ja daar heb je natuurlijk niet veel aan als je vandaag in het water ligt.
eerste scrapwinkel
ik kan het niet laten
Ik ben dus tegen 10uur alleen vertrokken richting Hobby Lobby, vlakbij de Loop. Heerlijk rondgelopen en toch nog wat spulletjes gekocht. Daarna door naar Michaels op de LOOP, daar had ik een bon van dat ik 20% korting op alle aankopen kreeg, wat natuurlijk heel gevaarlijk is. Ondanks al die bonnen toch vrij beheerst gedaan. Tegen 14u nog even naar de Walmart gegaan, om nog water te kopen, want dat vliegt erdoor. Ik kwam erachter dat ik vaak wel internet heb in winkels, maar dat dit niet betekent dat ik ook kan appen of bellen via whats app. Ik kon dus niet contacten met Jakolien.
Tegen 15u kwam ik thuis en daar zat jak heerlijk van het zonnetje te genieten. Ze had zich prima geamuseerd.
Nog even wat gedronken en toen omkleden omdat vanavond mijn cadeauavond voor mijn verjaardag is.
de groene garage
spreukenplanken
We zijn eerst naar Disney Springs gegaan om daar nog wat rond te kijken en een hapje te eten voordat La Nouba om 21uur zou beginnen. We hadden de keus uit de oranje of de Lime garage en kozen voor de lime, wat natuurlijk de verst afgelegen garage is als je naar La Nouba wilt.
Via een paar roltrappen kwamen we op de boulevard van Disney Springs uit, het winkel en uitgaansgebied van Disney. Het is niet te vergelijken met de Citywalk van Universal. Hier is het veel rustiger wat betreft geluid. Universal is veel meer op jongeren en uitgaan gericht en de Springs zijn toch meer op gezinnen gericht.
We hebben eerst wat rondgekeken tot we in een leuke winkel kwamen waar ze een beetje alternatief bezig leken te zijn met spreuken op allerlei planken en stukken zin. Heel leuk om thuis een na te doen.
even knuffelen
allemaal cola
Even later kwamen we bij het plein waar de coca colawinkel staat. Een drie verdiepingen hoog gebouw wat helemaal gericht is op de verschillende cola’s. We hadden hierover al vrij veel gehoord en konden hem dus niet overslaan. Het was ook echt de moeite waard. De bovenste etage werd ingenomen door een terras in de openlucht waar je verschillende colasoorten kon proberen. Via een soort brandgang buitenom daalde je af naar de tweede etage, waar heel veel cola artikelen te koop en te zien waren en ook de colabeer uit de reclame. Hiermee kon je op de foto. Officieel, maar ze wilden ook best een foto met je eigen toestel maken. Dat hebben we dus allebei gedaan. De beer reageerde heel leuk op mensen, net alsof hij een beetje verlegen werd van al die aandacht. Weer verder via de brandgang naar de begane grond met nog meer souvenirs en cola artikelen, o.a. spulletjes gemaakt van colablikjes en colalipjes. Jak heeft hier een sleutelhanger van een engeltje gekocht en ik een magneet van een colareclame.
kip met mashed potatoes

Daarna was het tijd om eens op zoek te gaan naar een hapje eten. Na heel wat gepuzzel kwamen we uit in het cafégedeelte van het restaurant Wolfgang Puck. Dit restaurant hield er een vrij ingewikkeld systeem op na je kon kiezen uit het dinergedeelte met hoge prijzen en veel gerechten, een cafégedeelte met veel gerechten maar minder duur en een terrasgedeelte met minder gerechten. Zonder iets te weten moest je dus goed kiezen.
Wij kozen voor de bar en dachten aan de tap te moeten eten maar werden toch naar een tafeltje aan het raam gebracht met zicht op het meer. Lekker gegeten, Jak een geitenkaas pizza en ik een halve kip met aardappelpuree. Zo gauw we onze vork neergelegd hadden kwam de vraag of we een nagerecht wilden, nee dus, toen kwam meteen de rekening en daarna werden we geacht op te staan. Dit snel gedaan want het was binnen behoorlijk fris en buiten was het warm en na een plotselinge bui ook weer droog.
Nog een beetje rondgekeken en in de La Nouba shop geneusd, (en natuurlijk nog wat souvenirpennies geslagen) en toen kalm aan naar boven naar de ingang van het theater.
la nouba
afwachting












In het speciale Cirque du Soleiltheater wordt dagelijks 2 a 3 keer per dag La Nouba opgevoerd, het hele jaar door.
Wij hadden prima plaatsen en konden alles heel goed zien en vooral meemaken.
De zaal was niet uitverkocht en er kwamen zelfs mensen te laat zodat iedereen gestoord moest worden.
la pinjata
De voorstelling begon met twee clowns die een beetje kibbelden om een verjaardags pinjetta. Ondertussen sloegen ze gewoon af en toe iemand uit het publiek op het hoofd met een schuimrubberen noodle. Je mocht tijdens de show geen foto’s of filmopnamen maken (als dat al zou kunnen, want we werden meteen overweldigd door de acts die op verschillende punten op het podium gespeeld werden. Maar wil je het toch zien volg het dan op You tube https://youtu.be/eF765w1TvMw
Wij zaten in elk geval binnen de kortste keren helemaal in het verhaal. Er waren acrobaten op het podium die onderbroken werden door witte clowns met trieste gezichten. Daar tussendoor waren er kunstfietsers en daar weer doorheen was er een trapeze act van 2 mensen. Het is heel moeilijk te vertellen wat we allemaal zagen, keek je naar de ene act, dan werd je weer verrast doordat ergens anders alweer een ander verhaal begonnen was. Ergens halverwege was een acrobaat, die een stuk hangend in enorme lappen uitvoerde. Hij vloog en draaide de lappen om zijn armen als steunpunt.
Af en toe kwamen de 4 witte clowns de “gaatjes” tussen de hoofdacts opvullen. Ook waren er 4 heel jonge Chinese meisjes (ik schat tussen de 8 en 14 jaar), die een diabolo act uitvoerden.
Als slotscene was er een trapeze act met meer dan 20 trapezewerkers die boven een vangnet door de lucht buitelden.
Af en toe kwamen de twee clowns van het begin tussen het grote verhaal door met hun ruzietjes.
Bij de acrobaten was ook een, in mijn ogen vrij oude man, die er best creepy uitzag in een ouderwets boks kostuum, maar die nog steeds heel veel acts kon uitvoeren. Oa met een aantal andere en een trampoline tegen de gevels van een huis opspringen en ver elkaar heen buitelen.
Dit grote geheel werd begeleid door twee muziekgroepen aan weerszijden van het toneel in een toren, met als leider een mooie vrouwelijke zangstem. Bij de toeschouwers was in het decor regelmatig het clowntje La Nouba zelf te zien. 
Achteraf hebben we het verhaal gelezen. het bleek te gaan om twee groepen, de stedelingen die elke keer in conflict waren met de artiesten. Ook was er een klein vogeltje wat wel wilde vliegen, maar het niet kon. Hij werd geplaagd door de titan (wat ik een oude man noemde). De vier witte clowns die ik noemde waren de 4 wereldvreemde geesten, die alleen maar verwarring wilden scheppen in de verhoudingen, ipv zich met hun eigen zaken te bemoeien..
Toen alle verhaallijnen tot een eind kwamen, werd er uitbundig geklapt en zat mijn verjaarscadeau erop. Het was werkelijk een prachtavond met een enorm goed gekozen cadeau. (waar Jakolien zelf ook veel lol van heeft gehad)
Samen met heel veel mensen die ook nog laat op straat waren liepen wij na half 11 richting parkeergarage en weer met de Nissan naar huis. Om half 12 kon ik aan het verslag beginnen, met een tevreden gevoel over deze dag

3 opmerkingen:

  1. Dat was een latertje vandaag en dan ook nog een verslag maken is doorzetten. Super!!
    Wat hebben jullie een heerlijke dag gehad. Beiden op jullie eigen manier relaxen en dan het verjaardagscadeau van Yvonne nog. Wat een feestje! Dat jullie plezier hebben gehad kan je wel uit het verhaal halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na al die drukke dagen hebben jullie wel een rustdag verdient. Lekker doen waar je zelf zin in hebt.
    Disney Springs blijft leuk. Heerlijk winkeltjes kijken.
    Het verjaardags cadeau is goed in de smaak gevallen. Volgens mij was het super genieten. Gelukkig hebben jullie geen Killer Clowns gezien hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf zeg zo'n voorstelling. Wat een leuk cadeau! Fijn dat jullie er zo van genoten hebben en leuk dat wij zo ook weer een beetje konden meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen